Holistische praktijk voor dieren Madieke Visser 
 

Behandeling paard.

Soft Aroma Drops

Een zeer mooie, unieke en effectieve behandeling waarin verschillende technieken bij één komen. Dit wil zeggen dat een behandeling bestaat uit het uitmeten met de Lecher antenne, Aromatherapie, Manuele Lymfedrainage en/of Cranio Sacraal Therapie.

Voorafgaand aan de behandeling stuur ik je een intakeformulier toe, deze gaan we bij de eerste afspraak verder bespreken. Aan de hand van het intake-formulier maak ik een eerste selectie van de essentiële oliën, daarna laten we het paard de oliën zelf uitkiezen.

We starten de behandeling met het uitmeten van organen/orgaansystemen met de Lecher antenne. Daarna laten we het paard een ontspannende olie uitkiezen, hiermee werken we op de blaasmeridiaan. De blaasmeridiaan is een energiebaan die over de rug van het paard loopt. Tijdens het afstrijken kijk ik naar de reactie van het paard, daar waar spanning is blijf ik wat langer en/of wordt ik wat zachter. Vanuit ontspanning komt er weer meer beweging in de fascie, spieren en gewrichten, het paard laat dan zelf de spanning los.

De tweede stap voor het paard is een afvoerende olie in combinatie met manuele lymfdrainage deze stimuleert het lymfestelsel. Het paard kan op deze manier afvalstoffen en spanningen sneller loslaten en voedingsstoffen beter opnemen, het lijf gaat weer stromen. 

Met de derde stap kunnen we nog dieper op de klacht inwerken, we hebben het dier de oliën laten kiezen vanuit mijn voorselectie. Hier maak ik een verdunde oliemix van en gebruik dit in combinatie met cranio sacraal therapie, we werken hierdoor op verschillende systemen in het lijf en gaan opzoek naar de oorsprong van de klacht, het dier zal meer ontspanning, meer souplesse en meer bewegelijkheid in zijn lijf krijgen. Het zelf herstellend vermogen wordt ge(re)-activeert en het dier komt weer in balans. De olie-mix laat ik bij je achter zodat je deze tussen de behandelingen door kan gebruiken. 

Aanvullend kan ik nog kiezen voor Guasha, Moxa of (Lymfe)taping, ook kan ik wanneer nodig middelen (Phytonics, Puur, Gemmo oplossing, celzouten, Bach Bloesem, De Groene Os, HorseFlex en Heltiehorse) uitmeten met de Biotensor. Een behandeling geheel aangepast aan jouw dier.

Het behandelplan bestaat vaak uit gemiddeld drie behandelingen, de klacht en hoe lang de klacht al aanwezig is spelen mee in de hoeveelheid behandelingen die het dier nodig heeft. De eerste drie behandelingen vinden met een kortere periode ertussen plaats, de frequentie hiervan ligt aan de klacht en aan wat het dier aan kan.

Voor de behandeling.

Het paard mag van te voren gereden worden, tot maximaal 1 uur van te voren. Het is fijn als uw paard schoon en droog is voor de behandeling.

Na de behandeling.

Na de behandeling is het advies om het paard 10-15 minuten te stappen aan de hand, hierdoor kunnen de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Het paard heeft (in overleg) ongeveer 3 a 4 dagen rust nodig, dit doordat de behandeling nog ongeveer 5 dagen doorwerkt. Met rust bedoel ik op het land, in de paddock en aan de hand stappen, geen boxrust.

Contra-indicaties

-Verse botbreuken

-Koorts

-Koliek

-Acute bacteriële infectie

-Droes

-Nierproblemen

-Natte mok

-Onbehandelde kankerprocessen

Graag van te voren even melden mocht het dier net gevaccineerd/ontwormd zijn.


Wanneer welke techniek?

Ik werk met mijn zelf ontwikkelde behandeling, ik pas deze geheel op het paard aan, dit kan dus betekenen dat ik soms wat meer van de ene techniek mee pak en de andere keer wat meer van de andere techniek. In sommige gevallen kan ik er voor kiezen om alleen met MLD te werken bv bij stalbenen, Einschuss, slecht helende wonden, peesblessures of hoefbevangenheid. Dit zijn dan meestal kortere behandelingen met een kortere frequentie ertussen. Neem gerust contact op voor een op maat pakket.Een behandeling van holistische praktijk Madieke Visser vervangt geen reguliere behandeling van een dierenarts, wel kan dit heel mooi aanvullend werken. Raadpleeg voor medische behandeling eerst een dierenarts.

E-mailen
Map
Info